Prüfung von Futterwerten im Labor

Inovativní účinné látky

CERAVITAL – fermentační produkt pro prasata, drůbež a telata

CERAVITAL
Fermentační produkt CERAVITAL vzniká při fermentaci pevných látek a používá se cíleně v SCHAUMANN-krmivech pro monogastry a telata. Působením CERAVITAL se zlepšuje přístupnost frakcí neškrobnatých polysacharidů obsažených v krmných směsích, a zvyšuje se tak stravitelnost živin.
Naše domácí druhy obilovin obsahují větší množství neškrobnatých polysacharidů. Tyto uhlovodíky jsou monogastři schopni strávit jen v omezeném rozsahu. Účinkem CERAVITAL se frakce neškrobnatých uhlovodíků v krmných směsích stávají lépe přístupnými.

Účinky CERAVITAL

  • stabilizace žaludečně-střevního systému
  • vynikající biologická využitelnost vitamínů, aminokyselin, nukleotidů, minerálních látek
  • snadno využitelné živné médium pro střevní bakterie
  • podpora žaludeční a střevní flóry a tím také zdraví ve střevě
  • zvýšená stravitelnost krmiva
  • zlepšení přeměny frakcí neškrobnatých polysacharidů na mastné kyseliny s krátkým řetězcem a získání dodatečné energie
  • zvýšená pasáž krmiva
     

 Výsledek

  •  vyšší denní přírůstky
  •  lepší konverze krmiva
  •  vyšší vitalita a lepší zdravotní stav
  •  vyšší rentabilita
  •  efektivní využití krmiv pro vyšší užitkovost
  • vyšší příjem krmiva
     
Svou vynikající účinnost rozvíjí CERAVITAL především v krmných směsích s vysokým zastoupením pšenice, žita, výpalků a rovněž ve výživě mladých zvířat, která nemají ještě plnohodnotně vyvinutý trávicí trakt.

Související články

Krmení drůbeže s CERAVITAL
Dozvědět se víc

CERAVITAL významně zvyšuje užitkovost krůt a brojlerů

CERAVITAL byl vyvinut pro účely zvýšení využitelnosti živin a frakcí neškrobnatých polysacharidů v krmných dávkách s vysokým podílem obilovin. Přínos CERAVITAL pro užitkovost drůbeže dokládají pokusy prováděné v rámci výzkumu i v praxi.